Samtalsafton: Hållbart jordbruk i Peru

Är du intresserad av hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling? Vill du lära dig om hur miljöarbete går till på fält i Peru? Då är detta ett perfekt tillfälle för dig att få fördjupad kunskap och ställa dina frågor direkt till vår besökare Javier Vilca Arhuiri som är i Stockholm för att informera om Svalorna Latinamerikas program för landsbygdsutveckling i Peru.

SAMTAL OCH PRESENTATION – HÅLLBART JORDBRUK I PERU
Javier Vilca Arhuiri är medicinsk veterinär och ordförande för Ceder, en av Svalorna Latinamerikas samarbetsorganisationer inom landsbygdsutvecklingsprogrammet i Peru. Utvecklingsprogrammet är verksamt i regionen Castilla Media, ett område som ligger i provinsen Arequipa i sydvästra Peru. Där den huvudsakliga sysselsättningen hos befolkningen är småskaligt jordbruk. Javier kommer att berätta om vad landsbygdsutvecklingsprogrammet har gjort för att stärka de ekonomiska, sociala och politiska rättigheterna för lokalbefolkningen i Castilla Media samt hur framtidsutsikterna för hållbart jordbruk i regionen ser ut.

Under tillställningen kommer det att finnas försäljning av peruanskt hantverk samt kaffe/te och lättare tilltugg. Swish och kontanter funkar utmärkt! 

Fritt inträde! 

Kvällens hållpunkter: 

  • 19.15 – Mingel och musikframträdande
  • 19.45 – Presentation följt av samtal om hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling i Peru. Samtalet kommer att ledas av Carlos Salas.
  • 20.30 – Dansuppvisning med dansgruppen Hijos del Sol