Konsumtion

Män och mat

A man taking cell phone pictures of a dish.

Idag lagas över 1/3 av maten i hemmen av män och ökningen är kraftig, vilket lett till att Sverige är ett föregångsland. Lund University Food Studies presenterar intressanta perspektiv. Hur har det blivit så här? Hur ser det ut i dagens kök? Vad kommer att hända i framtiden? Eftermiddagens föredrag lyfter och besvarar frågor om genus, mat och mentalitet.

Program

Nudging – medvetna strategier för att förändra konsumenters beteenden kring mat och hållbarhet

Photo courtesy Nic Taylor (CC BY-NC-ND 2.0)

Nudging kallas metoder som utvecklas för att försiktigt ”knuffa” konsumenter mot ändrade beteenden utan att de själva är medvetna om det och utan att deras värderingar behöver förändras på något grundläggande sätt. Nudging används bland annat för att göra det enkelt för människor att välja det som är bäst för planeten eller den egna hälsan i en given situation.

Hur Minskat Matsvinn Mättar i Världen? Ett Seminarium på Almedalen 2014

Sida och SIANI bjuder in till ett seminarium som handlar om hur svensk kunskap och gemensamma initiativ kan minska matsvinnet och bidra till Sveriges utvecklingsarbete för minskad fattigdom i världen.

Hur Minskat Matsvinn Mättar i Världen? Ett Seminarium på Almedalen 2014

Sida och SIANI bjuder in till ett seminarium som handlar om hur svensk kunskap och gemensamma initiativ kan minska matsvinnet och bidra till Sveriges utvecklingsarbete för minskad fattigdom i världen.

Syftet med seminariet är att diskutera hur svenska aktörer kan bidra till FN:s hållbara utvecklingsagenda för tryggad livsmedelsförsörjning.