Video
Under Almedalenveckan höll SIANI och Focali eventet "Feminism och Skog - en kärleksaffär" på Sidas scen "Sverige i Världen". Här är hela seminariet, som live streamades från Sverige i...
News Story
The Norwegian Centre for Organic Agriculture (NORSØK) is an independent foundation aimed at developing organic agriculture in Norway. NORSØK have recently received funding from Møre and Romsdal county counci
Blog Post
Unlike oranges or apples, NUS species perform well under extreme weather conditions and adapt easily. Neglected species are insurance crops that will provide in difficult times, and apart from immediate effect on famine prevention, underutilized species are also donors of genes for future climate-proof plant breeding.
News Story
Forests are not the first thing that comes to mind when you think about food security. Sure, it’s fun to go mushroom picking, but otherwise what is the big deal about the role of forests in food security?
Event
Vi vill belysa kvinnors viktiga – men sällan självklara – roll i utvecklingen mot ett hållbart brukande av skogslandskapet, och samtidigt lyfta skogens betydelse för...
Event
En majoritet av jordens 700 miljoner extremt fattiga bor på landsbygden och är beroende av jordbruk för sin överlevnad. Agroforestry är ett bevisat effektivt sätt att bekämpa fattigdom,...
Event
Youth
70 % av jordens befolkning beräknas bo i städer år 2050. Agenda2030 har utvecklats som ett svar på de globala problem och orättvisor som påverkar jordens befolkning och miljön negativt.
Blog Post
Yusra Moshtat is from Baghdad, Iraq. She fled the Gulf War in the 1990s and came to Sweden. This blog tells her astonishing story and how she ended up working with new immigrants, helping them to integrate through exploring Swedish nature.
Publication
Mer jämlik fördelning och bättre skydd av rättigheter till naturresurser är en förutsättning för hållbar utveckling. Sedan de Frivilliga riktlinjerna för ansvarsfull förvaltning av...
News Story
How do we keep food on the plates of UK households in the coming decades? This is a central question for IKnowFood, a major collaborative research project launched in June, 2017.