News Story
SLU har kommit med ett inspel till Regeringens arbete med att ta fram en svensk livsmedelsstrategi. I rapporten, som tagits fram av forskningsplattformen Framtidens lantbruk, diskuteras även Sveriges ansvar för den globala livsmedelsförsörjningen i framtiden.Exempel på ämnen som lyfts upp i rapporten
Publication
Marken är en värdefull och nödvändig naturresurs för växter, djur och människor. En bra och frisk jord är en förutsättning för att utveckla jordbruket och producera...
News Story
På Världsmark-dagen den 5 december 2014 presenterades den nya Montpellier rapporten "Inget enkelt problem: naturvård, restaurering och förbättring av Afrikas jordar" som understryker markens betydelse för ett uthålligt jordbruk: "En bra och frisk jordbruksmark är en förutsättning för att utveckla jordbruket och producera tillräckligt med mat för jordens befolkning.
Blog Post
Melinda Fones Sundell, SIANI's Senior Advisor reflects on "Food Security: Mapping Risks, Building Resilience" conference held in London on the 1-2 December 2014.
News Story
Powering Agriculture - An Energy Grand Challenge for Development, PAEGC, has launched its second Global Innovation Call. The Call opens at the 8th of December 2014, and the deadline for concept notes is 12th of February 2015.
Blog Post
Melinda Fones Sundell, SIANI's Senior Advisor reflects on "Food Security: Mapping Risks, Building Resilience" conference held in Chatham House, London on the 1-2 December 2014.
News Story
SIANI members Adam John and Matthew Fielding have recently published a new study in Agriculture and Food Security Journal looking at the ‘yield gap’ i.e.
News Story
International mechanisms like REDD are meant to work as an incentive for countries to slow down and possibly stop the rates of deforestation of valuable forests land. REDD is implemented in many countries around the world but the effectiveness and fairness of the strategy is debated in the policy and research arena. Is this the most effective way to encourage sustainable forestry?
Slides
Presented as part of the workshop: Can Agroforestry Address Food Security Concerns under a Changing Climate?